6 Nisan 2014 Pazar

Tek Taş Deyip Geçme



Bu aralar etrafımda bir hengamedir gidiyor , aynı hafta hem teyze hem de hala olacağımı öğrendim. (Hamilelik ve bebek yayınları da gelecek demek oluyor bu ) İş değişikliği yaşadım ve şimdide en yakın arkadaşım evlilik hazırlıkları içerisinde.

Arkadaş kız kardeşten daha yakın olunca damat adayımız yüzük konusunda benden yardım istedi. O'nun mutluluğu ,  benim mutluluğumdur :) Başladım araştırmalara.Sizlere de faydası olacağını düşündüğüm tek taş üzerine aydınlatıcı bir yazı.





Altı üstü tek taştır , girer bir kuyumcuya alırım demekle olmuyormuş.Öncelikle bu ilişkinizin ciddiyetini belirten , evliliğe dair ilk adım olacağı için manevi değeri çok büyük. Yani biz kadınlar o tek taşın çocuklarımıza , torunlarımıza miras kalmasını hayal ederiz. E bu nedenle de biraz maddi değeri olmalı. Bu sözümün yanlış anlaşılmasını istemem ama anlatmaya çalıştığım şey şu , biz kadınlar için o tek taş çok önemli ve erkekler lütfen basit bir şey alıp geçiştirmeyiniz. Hayat boyu değişmeyecek tek aksesuar o.

Herkesin alım gücü farklıdır , ona sözüm yok. Kendi standartlarınıza göre bir bütçe belirleyin. Gelelim işin inceliklerine.




İlk olarak mağazadaki pırlantaların sertifikası var mı bunu öğrenin. Geçerliliği olan iki büyük sertifika var GIA ve HRD . Bu konuda büyük mücevher mağazalarına ya da yıllardır tanıdığınız kuyumcunuza güveniceksiniz.

Berraklık konusunda da kendi gözlerinize güvenip en beğendiğinizi alıcaksınız. Çünkü milimetrik lekeleri mikroskopla incelemek gibi bir şansımız yok.

Model , kesim konusunda sevgilinizin tarzını düşünün . Yüzüğü sürekli kullanıcak mı , sadece özel günlerde mi tercih edicek ? Klasik mi giyinir , spor mu ? Abartıyı mı sever , sadeliğimi ?

Hiç birimiz uzman değiliz ancak aşağıdaki standart tabloya göre beğendiğiniz pırlantanın parlaklık değerini anlayabilirsiniz. En değerli ve az bulunanlar DEF imiş Çoğunlukla piyasada H-L arası satılmakta olup , L'den sonrası sarıya dönük demekmiş.
pırlanta renk roberto bene

Roberto Bene 


Gilan Jewellery

Louis Amour
Tiffany&Co

Çok konuşmuşsun da kim bunlara kafa yoracak kısadan bir akıl ver diyen erkek okuyucularım için biz kadınlar Tiffany'nin küçük mavi kutusuna bayılırız. Dünyaca tanınmış en büyük mücevher markalarından biridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...