5 Mayıs 2014 Pazartesi

Sosyal Medya Ve İlişkiler


Günümüzde elimizden düşürmediğimiz akıllı telefon ve tabletler sayesinde sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyoruz. Birçoğumuzun 5 veya daha üzeri platformda hesabı var. Örneğin; facebook, twitter, instagram, google plus, foursquare gibi.

 Peki, sosyal medya hesaplarımız ilişkimizi etkiliyor mu?

Sosyal medya birçok çiftin hayatında önemli bir aktör haline geldi. Oxford Üniversitesi İnternet Enstitüsünün yaptığı araştırmaya göre; yeni biriyle tanıştığımızda hemen sosyal medya hesaplarına bakarak, onu tanımaya çalışıyoruz. Facebook’da arkadaşlık isteğini kabul etmeden önce beğeni ve paylaşımlarını kontrol ediyoruz. Bu elbette ki sosyal medyanın en faydalı yanlarından biri. Tanıştığımız ve belki de ilk etapta hoşlandığımız kişinin bize uygun olup olmadığı, dünya görüşü, sosyal aktiviteleri, beğendiği filmler, müzikler ve daha birçok konuda bolca fikir edinebiliyoruz.

Gelelim ikinci aşamaya. Sosyal medya profillerinin şifrelerinin karşılıklı olarak paylaşılması konusu. Bu durumda kadınlar şeffaflıktan yana olurken, erkekler biraz daha gizemli kalmayı istiyorlar. Bazı ilişkilerde bu konu güvensizlik yarattığı için ilişkinin sonunu dahi getirebiliyor.
Bu konuda doğru kararı vermek size kalmış. Eğer karşı cinsin sosyal medya profil şifresini paylaşmak istememesi rahatsız edici bir nedense, belki de en başında bu konuyu konuşup ilişkiye daha sağlam adımlarla başlamalısınız. Ya da sosyal medya kişiye özel bir durumdur, güven konusunda bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum der ve ilişkinize devam edersiniz. Seçim sizin.




2 yorum:

  1. Sosyal medyanın ilişkiler üzerinde o kadar çok olumsuz etkisi var ki yazdıkların az bile kalmış :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısınız , başka yayınlarla konu üzerine kafa yormaya devam ederiz.

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...