28 Nisan 2014 Pazartesi

Geldi Bahar Ayları , Bitmez Abiye Araştırmaları

Önümüzdeki ay biz düğün sezonunu açıyoruz. Hadi biraz uzaktan akraba yada tanıdık düğünlerini sade kıyafetler ile geçiştiriyoruz.Konu kuzen düğünlerine gelince aylar öncesinden koşuşturmalar başlıyor. Henüz Nişantaşı sokaklarını arşınlamaya başlamadım. Abiye elbiseye çok yüksek rakamlar ödemeyi de sevmiyorum .İkinci kez giyebildiğim bir abiye pek hatırlamıyorum , bu nedenle şık ama çok pahalı olmayanları ilk tercih sebebim.

Hazır kendim için internet sitelerine göz atmaya başlamışken , aranızda benim gibi farklı abiye arayanlar için bir kaç tanıdık markadan bir kaç model paylaşıyım dedim. Yorumlarınızla bana da fikir verirseniz çok mutlu olurum :)


20 Nisan 2014 Pazar

NEYZEN TEVFİK BİLİR MİSİNİZ ?


Çok sevdiğim bir arkadaşım kendisi içi çok değerli olan bu kitabı bana hediye etmişti. O dönem heyecanla şöyle hızlıca geçip gitmiştim üzerinden. Geçtiğimiz hafta kitaplığımı düzenlerken fark ettim ki kitabın içeriğini tamamen unutmuşum. İyi ki yeniden almışım elime.
Ney dinlemeyi çok severim , bu konuda başlı başına bir yayın yazıcam ama ney'in en büyük üstadı , gelmiş geçmiş en büyük sanatçılardan biri konumuz Neyzen Tevfik.

14 Nisan 2014 Pazartesi

Su İçelim mi ?


Bazı insanlar sevmez suyun tadını . Bense bayılırım , çayın yanında , kahvenin yanında daima bir bardak suyum kenarda durur. Sevmeyenler için önerim şu : bir sürahi suyun içersine yarım limonu dilimleyerek atın . Hem daha tatlı bir suyunuz olur , hem de gelicek yaz günlerinde hararetinizi dindirmenize yardımcı olur. Bunlar benim tavsiyelerim . Peki limonlu suyun sağlık için önemi neymiş hep birlikte öğrenelim .


•Su içmek kendi başına vücudunuzu toksinlerden arındırır, ama içine C vitamini eklendiğinde kanınızıda toksinlerden arındırır ve ciltteki kırmızı çizgiler kaynolur.
•PH seviyenizi düzenler.
•limonun içindeki potasyum kan basıncını düzenler , beyni uyarır ve soğuk algınlığa karşı koruyucu kalkan oluşturur.
•Limonlu su midenizi sakinleştirir , özellikle alkol sonrası daha çabuk alkolden arınmanıza yardımcı olur.
• Nefesin kötü kokmasını engeller.
•limonlu su antibaktiriyel özelliği sayesinde solunum yollarındaki enfeksiyonu yok eder, daha rahat nefes almanızı sağlar.

Hitler Kötüydü Peki Ya Yanındakiler ?

Hitler büyük diktatör. Tarihin en büyük katliamlarının yaşandığı , insanlık adına  utanç duyduğumuz , düşündükçe tüylerimizi ürperten bir dönem .. Özellikle de insanların gaz odalarında öldürüldükleri Auschwitz toplama kampı en dehşet verici hatıralardandır. Peki Hitler acımasızdı ama ya onun verdiği emirleri yerine getirenler ? Hiç mi vicdanları sızlamadı ?
Bir sosyal psikoloji kitabında okuduğum makaleyi paylaşmak istiyorum sizlerle . Gerekli koşullar hazırlandığında bireyin nasılda bilincini yitirerek itaatkar  bir robota dönüştüğü  ortaya konmuş.

Auschwitz Nasıl Mümkün Oldu ?
Todorov'un incelemesi oldukça ilginç . Auschwitz'in kumandanı Rudolf Hoess , biyografisinde çocukluğunu , itaatin öğrenilmesi olarak niteler. Bu itaat yasadan ziyade , onu şahsında somutlaştıranlara gösterilen bir itaattir; önce babaya hiyerarşik amirlerine ve nihayet askeri şefine itaati öğrenen Hoess için iyi , iktidarı elinde tutanın şahsıyla karışır : "Bizim gözümüzde Führer her zaman haklıydı , O'nun vekili olan Himmler de öyle . Emirleri tereddütsüz icra edildi , itaatsizlik hayal bile edilemezdi . Binlerce SS subayının aklından asla böyle bir şey geçmemiştir." diyen Hoess , kendi kimliğinin silinmesine ve bir makinanın çarkı haline gelmeye hazırdır. Öldürme zevkiyle değil görev dıygusuyla öldürür , hiç dost edinmez ; salt çalışma fonlsiyonuna indirgediği tutuklular arasında zayıf ve randımansız olanları hemen imha yoluna gider , bunu önceden meşrulaştırmıştır. "Silah sanayisi için yararlı değiller  ve üstelik kamp için yüktürler , daha iyi çalışacakların yiyeceklerini ve yerini alırlar ; ağır iş nedediyle nasılsa öleceklerine göre gaz odalarında hemen öldürmek daha iyi.

8 Nisan 2014 Salı

Mengo Vaauuvv

Kırk yıllık "Mango" , oldu sana "Mengo" . Eminim bir çoğunuz o meşhur reklamı hatırlayacaktır :) . İster Mango diyin , ister Mengo tüm dünya kadınları tarafından beğeniyle takip edildiği gerçeğini yadsıyamayız. Alışveriş merkezi mağaza sıralamasında ilk 3'te yer alır her zaman.

Mail kutuma Mango yeni sezon kıyafetleri gelmiş , e bir de üzerinde limited edition yazınca takipçilerim beğendikleri modelleri tükenmeden alsın diye paylaşayım dedim.


6 Nisan 2014 Pazar

Tek Taş Deyip Geçme



Bu aralar etrafımda bir hengamedir gidiyor , aynı hafta hem teyze hem de hala olacağımı öğrendim. (Hamilelik ve bebek yayınları da gelecek demek oluyor bu ) İş değişikliği yaşadım ve şimdide en yakın arkadaşım evlilik hazırlıkları içerisinde.

Arkadaş kız kardeşten daha yakın olunca damat adayımız yüzük konusunda benden yardım istedi. O'nun mutluluğu ,  benim mutluluğumdur :) Başladım araştırmalara.Sizlere de faydası olacağını düşündüğüm tek taş üzerine aydınlatıcı bir yazı.


4 Nisan 2014 Cuma

Zengin Koca İstiyorum !


Mithat tosun

Dünyanın en büyük finans şirketlerinden J.P. Morgan'ın CEO'su James Dimon tarafından zengin koca avcısı kıza verildiği söylenen cevap ;

SORU: 
Zengin bir adamla evlenebilmek için ne yapmalıyım ?


İHSAN OKTAY ANAR



Kitapları hakkında bilgilendirici bir yazı yazmak istedim ama olmadı :)

İhsan Oktay Anar'ın kitapları kısaca , özet olarak anlatılamaz. Her kitabı tarihte kalmış yepyeni bir dünyadır.Karakterler sanki her an karşılaşabileceğimiz kadar sıradan ama aynı zamanda sadece kitaplardan okuyabileceğimiz kadar ütopik tiplerdir.

Tarih , felsefe ve edebiyata bu kadar hakim bir yazar Türkçe kitaplar yazdığı için , onunla aynı dönemde yaşayıp yeni kitaplarını büyük bir hevesle takip edebildiğim için , çok şanslı hissetmeme sebep olan bir isimdir.

Büyük bir edebiyat dehası olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde halen Puslu Kıtalar Atlası kitabından yakaladığımız küçük nüansları paylaşırız birbirimizle. Galiz Kahraman , Amat , Suskunlar ... daha çok yazsın , hep yazsın istiyorum.

Kendisi Ege Üniversitesi Felsefe bölümünde hoca iken aynı dönemlerde bende İletişim fakültesinde öğrenciydim.Giriş kapılarımız ortak olduğu için uzaktan süzerdim kendisini ama o sert bakışları delipte yanına yaklaşıp imza istemeye cesaret edememiştim ,  o içimde kaldı :)

 Gerçek bir edebi roman okumak istiyorsanız bol bol okuyunuz , okutunuz.

Ömrün bol olsun Uzun İhsan Efendi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...