28 Mart 2014 Cuma

Midi Boy Etekler

Midi boy etekler Audrey Hepburn filmlerinde özenerek izlediğim bir tarzdı. 2013 yılında yavaş yavaş moda olmaya başladı ama bu ilkbahar yaz sezonunda neredeyse her marka ve mağazada midi boy eteklere denk gelicez. Peki midi boy etek nasıl giyimeli ?

Benim tercihim tonsürton mantığını uygulamak. Yani eteğinizin renklerinde bir bluz ve ayakkabı çok şık olucaktır. Beyaz ve krem rengi bluzlarda şıklık garantisi. Ayrıca eteğinizin altına aynı renkte ayakkabı giyerseniz boyunuz daha uzun görünür. 

Midi boy etekler kesinlikle yüksel topuk ister. Bu konuda da modası devam eden stilettolar en büyük kurtarıcı. 

Beymen

27 Mart 2014 Perşembe

Gilan Mücevherat

Tarihi Osmanlı döneminde hanedana özel tasarımlar yapan 1,5 metrekarelik bir dükkan ile başlayan Gilan Mücevherat , bugün eşi benzeri olmayan takılar üreten İstanbul'un en büyük mücevherat ailelerinden biri.

26 Mart 2014 Çarşamba

Başarılı Kadınların Sırları



İş dünyasında büyük başarılar elde etmiş ünlü kadınlardan başarılarının sırları ile ilgili bir kaç tüyo . Bu yazı burada dursun  ki gardımız düştüğünde okuyup toparlanabilelim .

Michelle Obama (ABD Başkan eşi ve Harvard hukuk mezunu ) " Korkular sınırlayıcıdır ; başarı için çevrenizi kuşatan her türlü korkudan , geçmiş başarısızlıkların hayaletlerinden kurtulmanız gerekiyor."

Arianna Huffington (The Huffington Post medya grubu başkanı ) "Toplumun başarı tanımını kabul etmeyin . Toplumsal dayatmalara göre yaşamanız , diğer insanlar ne der ? diye düşünmeniz sizi sadece daha mutsuz yapar ve bu da beraberinde mutsuzluk getirir. " 

J.K.Rowling (Harry Potter serisinin yazarı )  "Başarısızlıktan korkmayın , bu sayede ne kadar güçlü olduğunuzu fark edersiniz . Yaşanan çeşitli acılar ve şanssızlıkları bir sınav olarak değerlendirip , bu gibi olumsuz koşulların sonucunda kazanılan deneyimin bir hazine olduğunun farkına varın . 

Anna Wintour (Amerika Vogue genel yayın yönetmeni ) "Kendinizi objektif olarak analiz edin , yeteneğinizin olmadığını düşündüğünüz bir konuda çabalamak yerine becerilerinize daha uygun bir alan seçin ." 

Oprah Winfrey (ünlü sunucu ) "Karar alırken hislerinize başvurun , hisleri insana yol gösteren bir çeşit GPS sistemidir. "

Ursula Burns (Xerox Ceo'su ) "Aldığınızdan daha fazlasını verin , iyilik yapmak başarıya ulaşmak konusunda gerekli ." 

Hepsi de çok doğru ve değerli sözler . Özellikle Ursula Burns ' e katılıyor ve iyiliğin , vermenin hazzının bize tüm kapıları açacağına inanıyorum. 

23 Mart 2014 Pazar

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ KISITLANAMAZ

Henüz anne olamasam da tüm kalbimle desteklediğim bir yazı

Özgürlüğümüz Kısıtlanamaz

Bu bir ortak yayındır. Bu konuya duyarlı birçok blogda bugün bu yazıyı göreceksiniz.
***
Özgürlüğümüz kısıtlanamaz
#TwitterBlockedinTurkey
T.C. Anayasası
VIII. DÜŞÜNCEYİ AÇIKLAMA VE YAYMA HÜRRİYETİ
Madde 26
Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma haklarına sahiptir.
Dün gece yarısı ülkemizde anayasa ihlal edilmiştir. Uluslar arası bir sosyal paylaşım ağı olan Twitter’ a erişim farklı mahkeme kararları ile engellenmiş, halkın kendisini ifade etme ve haber alma özgürlüğü kısıtlanmıştır.

Pnina Tornai 2014 Gelinlik Koleksiyonu

Pnina Tornai 2014 gelinlik koleksiyonu genel manada iddialı geldi bana . Yıllardır takip ederim tasarımcıyı , hatta Türkiye'de ki modaevlerinde gördüğümüz modellerin bir çoğunun Pnina'dan esinlenildiğini biliyorum .


22 Mart 2014 Cumartesi

17 Mart 2014 Pazartesi

Aşk Acısı Nasıl Geçer ?


 

Cevap oldukça basit Reçel yaparak :)

Ciddiyim. Şöyle ki ; Friends dizisinde Monica hayatının aşkı Richard'dan ayrılır , günlerce acı çeker ve sonunda çareyi reçel yapmakta bulur. Diziyi izlediğimde bu bölüm aklıma çok takılmıştı , acaba gerçekten işe yarar mı ki diye ?


Huzurum Kalmadı


Geçen günlerde okuduğum bir makale şöyle bir şeyden bahsediyordu. Bach, Mozart .. gibi klasik müziğin duayenlerinin eserleri bile orjinaline oranla son 10 yıldır daha hızlı çalınmaya başlamış.

Sakin , dingin olan hiç bir şeye tahammülümüz kalmadı. Beklemekten nefret ediyoruz. En son ne zaman hiç bir şey yapmadan , yanınızda birileri olmadan öylece oturdunuz ?
Elinizde telefon , bilgisayar , tablet .. olmadan.

16 Mart 2014 Pazar

"Kız İsteme"de Ne Giyilir ?

Henüz başıma gelmediği için bunun ne kadar zor bir sorun olduğu ile ilgili fikrim yoktu. Gelecek hafta en yakın arkadaşımın kız isteme töreni olucak. . Ve biz kısacık 1 hafta içersinde hem gecenin anlam ve önemine uyucak , hemde arkadaşımın o güne dönüp baktığında mutlu olduğunu hissedebileceği bir elbise arıyoruz.

Öncelikle kahve ikram ederken eğileceği için ön kısmı kapalı olsun dedik , e sonra eğildiğinde frikik vermesin diye etek boyu diz kapağında olsun dedik , kış günü askılı olmaz yarım kollu olsun dedik , siyah olmaz yaslı gibi olur pastel tonlarda olsun dedik de dedik :)


Bulduğumuz bir kaç alternatifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Belki sizler içinde yardımcı olur.



Cengiz Abazoğlu

Gerçek Bir Stil İkonu "Olivia Palermo"


Yıllar önce Türkiye Vogue dergisinin ilk sayılarından birinde görmüştüm bu fotoğrafı. Yüzlerce fotoğraf arasından bu fotoğraf beni kendine hayran bırakmıştı.Neyse ki alt bölümde isim bilgileri yer alıyordu ve ben o gün Olivia Palermo ile tanıştım.

Neden bu kadar abartılı bir giriş yapıyorum ?


13 Mart 2014 Perşembe

Country Home

Country tarzı döşenmiş evleri çok severim. Klasik soğuk mobilyaların rahatsız havasından uzak , her gelen misafire evindeymişçesine rahatlık sağlayan ve en önemlisi ev sakinleri için daimi huzur mekanı.

Sıcak ahşabın dokusu ve çiçekli pastel tonları ferah mekan dekor etmenize olanak sağlar.
Bu tarzın en önemli marrkalarından biri şimdiye kadar Laura Ashley'di. Ancak son dönemde Türkiye'de ki bir çok kişininde bu tarza yönelmesiyle bir çok mobilya firması country tarz üretime başlamış bulunmakta. Bu elbetteki fiyat için önemli bir avantaj demek.

İşte sizler için bir kaç country dekorasyon fikri.




Transformational Breathing "Nefes Terapisi"

Bir süredir adını sıkça duymaya başladığım spiritüel yaklaşımlardan biri nefes terapisi. Ben aldığım üniversite eğitimi esnasında nefes dersleri almıştım. Doğru nefes almak , duruşunuzu , konuşmanızı ve sağlığınızı etkileyen en önemli faktörlerdendir. Diyaframımızı çalıştırarak nefes almayı biliyoruz ama nefes terapisti uzmanlı sadece bunun yeterli olmadığını iddia ediyorlar. Peki nedir bu terapinin özü ve ne işe yarıyor ?


2014 Justin Alexander Gelinlik Modelleri

Justin Alexander yıllardır takip ettiğim bir gelinlik markası. Sade , asil tarzı tam benlik. Fiyat konusunda da bildiğim kadarıyla çok yüksek rakamlar ödenmiyor , bu da ekstra puan :) . Elbetteki daha fazla model var mağazalarında ama ben en sevdiklerimi paylaşıcam sizlerle.






10 Mart 2014 Pazartesi

2014 İnci Gelin Ayakkabı Modelleri

İnci Ayakkabı 2014 yılı için isteyenlere klasik , stiletto , platform , babet çeşit çeşit ayakkabı tasarlamış.Fiyatlar 129 - 250 Tl arasında değişiyor.




Mano Burger



Geçen akşam bir arkadaşımla sosyal medyada ününü duyduğumuz mekana büyük bir hevesle gittik. Hamburgeri çok severim ancak sağlığıma dikkat etmeye çalıştığım için de 2-3 ayda bir yiyebiliyorum.

Mano Burger İstiklal caddesinden Asmalımescit'e girdiğinizde hemen solda kalıyor. 

Mekan fena değil , müzikler de keyifliydi. Menüden de işletmenin spesiyali olan Mano burger ve baharatlı patates siparişi verdik. 

Köfteler mangalda hazırlanmış , kömür kokusunu alabildim ama bu etin lezzetli olduğu anlamına gelmiyor. Gurme değilim elbetteki ): kişisel deneyimlerimi paylaşıyorum burada ve o kadar övülen hamburgeri ben beğenmedim. Beğenemedim. Özellikle de baharatlı patatesten bahsetmek istiyorum , yahu bildiğiniz kırmızı toz bibere batırılmış , klasik patates kızartmasıydı. Ve tadı felaketti.

Bir de beni rahatsız eden küçük ayrıntıyı paylaşmak istiyorum , biz hamburgerlerimizi yerken yanımızdan çöp torbalarını taşıdılar. Kaliteli olduğunu iddia eden bir mekana yakıştıramadım. 

Benim değerlendirmem :

Lezzet : **
Fiyat :**

6 Mart 2014 Perşembe

5 Mart 2014 Çarşamba

Ünlü Gelinlikleri "Bade İşçil Süalp "

Ünlü oyuncu Bade İşçil ve Malkoç Süalp 31 Mayıs 2013 tarihinde Ulus29'da dünya evine girdiler. Bade'nin gelinliği neden bu kadar popüler oldu peki ?

O kadar güzel bir kadının yaptığı kötü tercih herkesi hayal kırıklığına uğrattı.



4 Mart 2014 Salı

Oscar Vanity Fair Party 2014

Oscar'ın ardından gerçekleşen after party de kıyafetler konusunda kırmızı halıdan pek de faklı değildi. Yine dantel ve ışıltılar çoğunluktaydı.Moda eğitimi almadım ama yıllardır moda ile ilgilenen biri olarak şahsi fikrim şu ki; evet modacılar bir araya gelir yılın trendlerini belirlerler. Ama bu yıl ki kadar aynılık sendromuna hiç rastlamamıştık. İşin komik yanı herkes o kadar aynı fabrikadan çıkmış gibi renksiz ki bu yıl kötü giyinen birine bile rastlayamadık.


Karolina Kurkova in Elie Saab


Oscar Kırmızı Halı 2014

2014 Oscar benim için film takibi anlamında çok özeldi. Günler öncesinden tüm filmleri izledim , kendi tahmin listemi oluşturdum . Ama Akademi sağolsun yine danışıklı dövüş oynadı . Daha filmler çekilmeden belirledikleri isimler hak etmeden ödüllerini aldı. Biraz sitemkarım , çünkü Oscar tarihindeki filmlere bakarsanız ne kadar özel filmler olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak son yıllarda bu kalitenin düştüğüne inanıyorum. Leonardo di Caprio 4. kez aday oldu .Bu yıl The Wolf of Wall Street filmindeki performası oyunculuğun zirvesiydi. (Mutlaka izleyin)Hakkını yediler.


Gönlümün Oscar'ı Leonardo'ya gidiyor.

Gelelim asıl konuya. Bu yıl kırmızı halı fena değildi. Fena değildi çünkü herkes birbirinin aynı kıyafetlerle katıldı. Evet çok başarılı tasarımlar ama bu kadar benzer olmaları garip geldi.


2 Mart 2014 Pazar

Baharda Davet Kombini

Sizler için yepyeni bir köşem var. Ünlü alışveriş sitelerinden kurtarıcı kombinler yapıcam . Tek tıkla beğendiğiniz ürünü alabilirsiniz. Zamanı olmayanlar için faydalı olucağını düşünüyorum. Umarım beğenirsiniz.Sevgilerle...








Miranda Kerr and H&M

Miranda'yı severiz , H&M'i daha çok severiz. E ikisi bir araya gelincede şahane görüntüler ortaya çıkmış elbetteki. H&M'in yeni yüzü olan Miranda Kerr'li katalog çekimleri başlamış. Yalnızca bir kaç kare basın ile paylaşıldı. Devamının gelmesi dileğiyle...



Oscar Tarihinin En İyi Elbiseleri

Oscar'a saatler kala Oscar'ın en iyi giyinen kadınlarını bir arada görsek fena olmaz diye düşündüm.Atladığım , unuttuğum vardır muhtemelen ancak bunlar benim aklımda kalanlar ve  bana göre dönemine damga vuran tasarımlar.  Tabiki ilk sırada zamansız şıklığıyla göz dolduran Audrey Hepburn var . Yıl 1954 Elbise : Hubert de Givenchy


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...